JMV Equine Sports Massage

Jessie Vermeer volgt momenteel de cursus Sportmassage voor paarden in Barneveld. De cursus Sportmassage paard bestaat uit drie modules en wordt erkend door de Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland (VPSN). De drie modulen bestaan uit: Sportmassage paard I – Introductie, Sportmassage paard II – Verdieping en Sportmassage paard III – Sportvormen. De cursus wordt afgesloten met een examen.

Na het volgen van de drie modules kun je je aansluiten als erkend paardensportmasseur bij de VPSN. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de VPSN.

In januari 2017 is Jessie gestart met de eerste module. Het is belangrijk om veel te oefenen. Jessie maakt momenteel gebruik van de paarden die in Berkhout op stal staan maar ook van verschillende pensionklanten van Yasmin Dressage en de paarden van Yasmin zelf. Hierdoor is het mogelijk om te leren van diverse soorten paarden.

Het is een ontzettend leerzame cursus. Naast de behandelingen van bijvoorbeeld een fysiotherapeut is een behandeling door een paarden sportmasseur een hele goede toevoeging. Door de spieren regelmatig te masseren kan een fysiotherapeut de paarden makkelijker behandelen en zullen lichamelijke problemen sneller oplossen. Daarnaast kan sportmassage voor paarden ook een heel goede keuze zijn om je paard te laten ontspannen. Ook kan je bepaalde spiergroepen behandelen om er voor te zorgen dat het paard beter in zijn vel kan zitten tijdens trainingen.

Naar verwachting rond Jessie de cursus af in september 2018. Hierna zal zij te werk gaan onder de naam JMV Equine Sports Massage. Tot deze tijd zal zij zo veel mogelijk oefenen en leren om straks paarden optimaal te kunnen behandelen.

Mocht je nu al geïnteresseerd zijn en je paard willen aanbieden als ‘oefenmateriaal’ kan je contact opnemen met Jessie Vermeer, 06-535 687 44. De eerste keer wordt alleen reiskosten in rekening gebracht.

Kijk op http://www.jmvmassage.com voor meer informatie

Advertenties