Clinic Tristan Tucker

Op 20 maart heeft Jessie, samen met Georgie, mee gereden tijdens de clinic van Tristan Tucker. Deze vond plaats bij manege Bria in Andijk. ’s Morgens hebben we Georgie ingevlochten om het op een echte wedstrijd te laten lijken. Hij is nog nooit onder deze omstandigheden van huis geweest. Weer een nieuwe ervaring voor ons beide!

Eenmaal op het terrein en in de baan was Georgie super relaxed. Soms wat kijkerig maar hij was goed te controleren. We deden mee met de clinic omdat George soms nog al eens stout kan zijn door zijn hoofd in de lucht te steken, zodat de controle weg is. Tijdens de trainingen kunnen we dit steeds beter zelf oplossen maar de tips van Tristan kwamen heel goed van pas.

Tristan legde heel duidelijk uit dat we ons niet moeten concentreren op het hoofd maar op de vier benen van het paard. Het is de kunst om met de je handwerk en beenwerk de vier benen te sturen, en dus niet het hoofd. Zo leer je het paard beter zijn lichaam te gebruiken en te begrijpen. Het is niet zo makkelijk als dat ik het zeg. Om te weten hoe hij dit de paarden leert zou je zijn instructie filmpjes kunnen bekijken. Of echt zelf mee doen met een clinic.

Voor George en mij was het een hele nieuwe ervaring en we hopen dit ook thuis op de juiste manier toe te passen. We zullen onze eigen video, die Stefan heeft gemaakt tijdens de clinic, nog regelmatig gaan bekijken. Als het goed is kan je zijn gratis instructie video’s zien op http://www.trtmethod.com .

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s